Open menu
Facebook

Gisteren is in Midsland aan Zee op Terschelling een sfeervolle vakantiewoning opgeleverd. De centrale open trap verbind op een ruimtelijke manier de kelder, begane grond en verdieping met elkaar. Door een pui over de hele breedte is het uitzicht richting het zuiden maximaal. De doorschietende zijgevels geven het terras op het zuiden privacy.

Lees verder
Facebook

De 12 woningen van project "Nieuw Grettinga" in Harlingen zijn bijna klaar om te worden opgeleverd. De industriële geschiedenis van de locatie wordt hiermee weer in herinnering geroepen.

Lees verder
Facebook

De bouw van de hoofdvestiging van Rentall in Bemmel vordert flink. De imposante contouren zijn al goed zichtbaar. Bekijk ook de video: https://vimeo.com/331002686

Lees verder
Facebook

We werken graag met prefab beton. Het kan soms de historische natuurstenen ornamentiek benaderen, en daarmee een gevel echt afmaken. Er zijn er veel motieven (Rozengracht) en kleuren mogelijk. Momenteel zijn we bezig de kleuren te 'tunen' van het Dukdalf-project in Harlingen.

Lees verder
Facebook

Het bekende horeca-hotel complex Galamadammen wordt grondig aangepakt. Als 1e fase krijgt momenteel de grote binnenplaats een nieuw dak en inrichting.

Lees verder
Facebook

Penta Architecten is op zoek naar een enthousiaste projectleider (Revit-tekenaar, M/V) voor 40 uur/week om ons team te komen versterken. Een goeie kennis van bouwtechniek is een belangrijke basis. Daarnaast is het van belang om een teamplayer te zijn.

Lees verder
Facebook

Op de Willemshaven in Harlingen wordt een voormalig PEB huisje omgebouwd tot een viskiosk. Het dak is inmiddels verhoogd weer teruggeplaatst en voorzien van een ring van glas om straks op niveau te kunnen eten. De nieuwe serre is ook al bijna klaar.

Lees verder
Facebook

Een artikel in de Leeuwarder Courant over de nieuwbouw van het strandpaviljoen "De Potvis" in Stavoren. De vaart zit goed in de bouw om het paviljoen weer voor het seizoen in bedrijf te kunnen nemen.

Lees verder
Facebook

Deze week is het definitief bekend geworden dat de realisatie door kan gaan van 19 luxe recreatieappartementen met een ondergrondse parkeergarage en 4 permanente woningen aan het Groene Strand op Terschelling. Naar verwachting gaat de 2e helft van dit jaar de bouw van start.

Lees verder
Facebook

Er staat een uitgebreid artikel in het vakblad "Bouwen in het Noorden" over de start van de bouw van de 70 huur-appartementen "Dukdalf" in Harlingen.

Lees verder
Facebook

Deze week zijn de uitgewerkte plannen gepresenteerd voor de nieuwe basisschool in Tjallebert.

Lees verder
Facebook

In een monumentale boerderij bij Goutum zijn twee woningen gebouwd in een apart volume in de grote schuur. Via een grote insnede in de zijkant heeft dit volume contact met het zuiden.

Lees verder
Facebook

De staalconstructie van strandpaviljoen "De Potvis" in Stavoren staat overeind.

Lees verder
Facebook

Penta Architecten is een bureau met een hecht team met ruime ervaring in nagenoeg alle sectoren in de bouw en alle facetten van het bouwproces. Wij zijn op zoek naar een ervaren projectleider / Revit-tekenaar (M/V) voor 40 uur/week om ons team te komen versterken. Een goeie kennis van bouwtechniek is een belangrijke basis . Daarnaast is een het van belang om een goeie teamplayer te zijn. Enerzijds naar de organisatie toe binnen Penta, maar ook richting de andere betrokken partijen. De projecten waaraan we werken zijn zeer divers. Flexibiliteit en een nieuwsgierige instelling passen daar goed bij. We werken met Revit, dus is kennis daarvan een pré. Werken bij Penta betekent dat je in een creatieve omgeving met betrokken collega’s zal werken én het is een plek waar je jezelf kan ontwikkelen. Sollicitatie met CV sturen naar @penta-architecten.nl">a.achterbergh@penta-architecten.nl Voor meer informatie: André Achterbergh; tel: 0517-430044.

Lees verder
Facebook

De bouw is van start gegaan van het strandpaviljoen De Potvis in Stavoren. Dit buitendijkse paviljoen aan het IJsselmeer zal dit seizoen in gebruik genomen worden.

Lees verder
Facebook

De bouw van de vakantiewoning "Het Hazeleger" in Midsland-noord op Terschelling vordert mooi. Aan het eind wordt het duin aan de zuidzijde weer teruggebracht en wordt de omgeving natuurlijk ingericht.

Lees verder
Facebook

We hebben weer een week lang een snuffelstagiair over de vloer gehad om te kijken wat het is om op een architectenbureau te werken. We merkten veel enthousiasme. Aan het eind is traditioneel weer een maquette gemaakt van de zelf ontworpen atelier-woning.

Lees verder
Facebook

In het gebied Overamstel in Amsterdam is een bedrijfsruimte ontworpen voor de creatieve sector. Het gebouw waar het mediabedrijf Warner Bros. in is gehuisvest omvat 4500 m2, en heeft energielabel A.

Lees verder
Facebook

Na dik 5 jaar plannen maken gaat de bouw van het woningbouwproject Dukdalf in Harlingen echt los. Gisteren is het bouwbord feestelijk onthuld van de 70 sociale huurwoningen. Het project Dukdalf is de sluitsteen van de transformatie van het Havenkwartier in de binnenstad van Harlingen. https://www.youtube.com/watch?v=CydUSN1Ov0o afbeeldingen: Talsma 3D

Lees verder
Facebook

De 12 woningen van project "Nieuw Grettinga" zijn uit de steigers. Het metselwerk is prachtig geworden met al zijn bogen, diepteverschillen en richtingswisselingen. Er is een duidelijke knipoog gemaakt naar de industriële historie van deze plek.

Lees verder
Facebook

De staalconstructie staat overeind bij de ombouw van een PEB huisje tot viskiosk op de Willemshaven in Harlingen.

Lees verder
Facebook

‪Het nieuwe simulatoren-centrum van de Maritieme Academie Harlingen is gisteren feestelijk geopend. Oud staatsecretaris Tineke Huizinga verrichte de openingshandeling. ‬

Lees verder
Facebook

Na de opwaardering van de bovenverdieping is ook de benedenverdieping van ons eigen kantoor aangepakt. Tussen de met wolvilt beklede plafond-cassettes is nu duurzame LED-verlichting toegepast. De nieuwe Desso-Wave vloerbedekking geeft een rustige basis. Samen met de nieuwe bureau's en kasten heeft het interieur weer een fris beeld gekregen. De Vepa bureau's zijn ergonomisch in zit-sta uitgevoerd. Dit wordt veel gebruikt, zie het time-lapse filmpje; https://www.youtube.com/watch?v=j8h7NvJ1cOQ

Lees verder
Facebook

Op de plaats van het huidige cultureel centrum Trebol in Harlingen is een plan gemaakt om appartementen te realiseren met de volume-opbouw van de schouwburg uit 1910. Met het terugbrengen van de kenmerkende klassieke ornamentiek komt de voorname uitstraling ook terug.

Lees verder
Facebook

Na de boekjes 5+5 en 10+5 is nu de 3e uitgave uitgekomen waarin we als Penta Architecten een selectie van ons werk van de afgelopen 5 jaar laten zien, samen met projecten die momenteel in ontwikkeling zijn.

Lees verder