Open menu
Terug naar projecten

appartementen “Mooi Arkens”

Franeker

Op een locatie nabij de Wijk Arkens in Franeker is Penta bezig met de ontwikkeling van een appartementenblok met daarin 12 appartementen.
Het blok heeft een samenstelling van 3 blokken deze vormen samen een ‘ensemble’ met een kap. De tussenruimte wordt van glas alwaar de ontsluiting van de appartementen zich bevindt.

De gevels zijn aan de zuidkant-stadkant en aan de rondweg open van karakter met grote, royale balkons welke een fraai uitzicht bieden op o.a. de oude stadskern.
De overige gevels kennen een meer gesloten karakter. De entree is vrij open en transparant en krijgt een uitnodigende luifel.

De kapvorm, de gele steen en de kleurstellingen komen voort uit het DNA van de wijk. Waardoor het gebouw een introductie is van de achterliggende wijk.
Er komen duurzame installaties in het gebouw, PV panelen op het dak en het gehele pand wordt voorzien van hoogwaardige isolatie. Om zo tot een hoogwaardig duurzaam gebouw te komen.

In goed overleg en in samenspraak met de buurt zijn diverse modellen gepresenteerd en belicht qua bezonning- en schaduwstudie.
Check ook ons YouTube kanaal om het plan in een film 3D te beleven.
Binnenkort volgt meer informatie.

Terug naar projecten