Open menu
Terug naar projecten

Herbestemming Gemeentehuis Wommels

Wommels

Het voormalige gemeentehuis in Wommels wordt verbouwd tot appartementencomplex voor senioren. Een herbestemming van bestaand vastgoed. Het gehele complex is 3D door ons uitgetekend om zo een goed inzicht te krijgen in de bestaande ruimtelijkheid.  Daarna is er een hele 3D puzzel geweest om er 18 appartementen en een ‘dorpskamer’, voor ontmoeting en welzijnsactiviteiten, in te plaatsen. De appartementen variëren in grootte. Het merendeel van de appartementen heeft twee slaapkamers, enkele appartementen hebben één slaapkamer. De appartementen hebben een balkon of een zogenaamd Frans balkon.

Het doel van de dorpskamer is om samen met de bewoners van de appartementen én de inwoners van Wommels een plaats te creëren voor ontmoeting en activiteiten.

Wonen met een plus:
Met deze nieuw te ontwikkelen appartementen wil Patyna een veilige woonvorm bieden aan ouderen in de regio. De bewoners huren niet alleen een appartement, ook is er een paar uurtjes per week een gastvrouw als helpende hand in de buurt wanneer dat nodig is.

Inmiddels is er gestart met het interne slopen en strippen.

Terug naar projecten