Open menu
Terug naar projecten

Recreatiewoningen Oesterdam

Tholen

Midden in Nationaal Park Oosterschelde ligt Waterrijk Oesterdam. In dit rustige gebied nabij Tholen en Yerseke ligt dit vakantiepark aan het water. Hier zijn een viertal strandstudio’s ontworpen. Deze studio’s liggen aan het water en geven een fraai uitzicht over het Bergsche Diep.

De studio’s hebben een archetypische vorm van een ‘huisje’. De voorgevel benadrukt met een dikke lijst deze vorm en heeft een invulling van houtenlamellen om het zonlicht te breken op de veranda. De ruime veranda en het vele glas geven panoramisch zicht over het omringde landschap en water. De opzet is zeer compact. Een bijna “Tiny-house”-achtige woning waar alles in zit. De woonkamer staat d.m.v. een vide in open verbinding met de verdieping.

Qua materiaal en kleur sluiten ze aan bij de natuurlijke omgeving en de rest van het vakantiepark. Zo zijn de daken uitgevoerd in zink en de gevels en lamellen voorzien van hout in zand-kleur. Ook bij de inrichting van het terrein is rekening gehouden met het omliggende landschap. Zo is er gebruik gemaakt van helmgras, duinachtige sfeer en natuurlijke taluds. De erfscheidingen zijn natuurlijk en van kastanje hekken.

Terug naar projecten